Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

ПАРАФІЯ ПРЕПОДОБНОГО СЕРГІЯ РАДОНЕЗЬКОГО ВІДЗНАЧИЛА ПРЕСТОЛЬНЕ СВЯТО

8 жовтня, у Неділю 18-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію з нагоди престольного свята парафії преподобного Сергія Радонезького.

 

Предстоятелю співслужили митрополит Львівський і Галицький Філарет, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Миколай, архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор, архієпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Дрогобицький Іаков, настоятель парафії прот. Ярослав Шоквеник, духовенство храму та гості у священному сані.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію над студентом II курсу Київської духовної академії Максимом Карпецем.

За Літургією помолились про мир на українській землі та про позбавлення від ворога.

Після Божественної літургії священнослужителі звершили хресний хід та піднесли молитви преподобному Сергію, під час якого вірян окропили святою водою.

Після відпусту Архіпастир привітав паству зі святом.

Кліриків парафії прот. Константина та прот. Тарасія і благодійників парафії Його Блаженство удостоїв церковних нагород. Настоятель протоієрей Ярослав Шовкеник подякував Першосвятителю за архіпастирський візит та подарував ікону Пресвятої Богородиці.

7 жовтня 2023 року, напередодні дня пам'яті преподобного Сергія, ігумена Радонезького, було звершене святкове Всенічне Бдіння в верхньому храмі в честь покровителя парафії.

Богослужіння очолив  Високопреосвященніший Філарет, митрополит Львівський і Галицький, йому співслужили благочинний Солом'янського району та настоятель парафії протоієрей Ярослав Шовкеник і духовенство храму.