Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

На парафії прп.Сергія Радонезького готують вечері для підтримки найбідніших

З початком карантинних обмежень, для підтримки найбідніших в місті, парафія преподобного Сергія Радонезького на чолі з благочинним Солом’янського району та настоятелем храму прот. Ярославом Шовкеником спільно з головою «Спільноти святого Егідія» в Україні Юрієм Ліфансе почала готувати вечері та годувати безпритульних  у парку “Супутник” на Солом’янці.

Перша вечеря відбулась 3 квітня. Храм надав місце, приготував гаряче та хліб з парафіяльної пекарні. Також, волонтери спільноти принесли їжу, приготовлену в спеціальних місцях. На вечерю прийшло 29 гостей і семеро помічників.

На період карантину вечері відбуваються з вівторка по неділю, і на них постійно приходить 50-60 гостей. За цей час роздали вже майже тисячу вечерь. До безпритульних додались бідні люди, що проживають недалеко від храму, які потребують їжі та підтримки. Довкола вечері об’єднались парафіяни та волонтери Sant’Egidio: кожного дня хтось готує їжу, хтось пакує і роздає.

Все відбувається з суворим дотриманням правил карантину. Для приготування в палатці на вулиці збираються 4-5 людей в масках і рукавицях. Щоб допомогти гостям дотримуватись дистанції встановили мітки. Після вечері територію прибирають.

Пасха стала справжнім святом і для бідних і для волонтерів. На початку вечері клірик парафії диякон Олександр всіх окропив святою водою, а після молитви разом з вечерею роздали особливі великодні кошики. Разом із пасками і крашанками кожен отримав маски, санітайзер, мило і вологі серветки.

До Великодня на парафії для Спільноти святого Егідія випекли тисячу пасок, які освятив настоятель храму отець Ярослав. Їх роздали на вулицях міста і передали в будинки для літніх, щоб радість Воскресіння Христового досягла всіх незважаючи на соціальну дистанцію і самоізоляцію.

Запрошуємо мешканців Солом’янки приєднатись до благої справи у можливий спосіб: принести продукти, готувати вдома і допомогти в роздачі їжі.


Фото Павел Багмут і Сергій Коровайний