Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Неділя 2-а Великого посту

 

15 березня 2020 року, у Неділю 2-гу Великого посту, день пам'яті свт.Григорія Палами, Собор всіх преподобних отців Києво-Печерських, на парафії преподобного Сергія Радонезького було звершено дві Божественні літургії.

Пізню Літургію в нижньому храмі на честь блгв.кн.Олександра Невського головного соборного храму парафії очолив благочинний Солом'янського району і настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник у співслужінні духовенства храму.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви. Також була піднесена особлива молитва з проханням позбавлення від вірусу.

Після закінчення Літургії священнослужителі, парафіяни та гості храму вітали протоієрея Ярослава Шовкеника з Днем Народження, який він відзначав 9 березня. У слові-відповіді, отець-настоятель подякував усім за теплі слова і привітання.

 

 

В цей же день в храмі священнослужителями було звершено Таїнство Єлеосвячення (Соборування).

 

Ввечері, настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник у співслужінні духовенства парафії звершив Пасію з читанням акафісту Страстям Христовим. В кінці богослужіння отець Ярослав звернувся до вірян зі словами настанови.

Пасія (з латинської мови «passio» – «страждання», «страсть») - служба, під час якої прочитуються уривки з Євангелія про Хресні Страждання Іісуса, а також проспівуються окремі піснеспіви із Богослужінь Великої П`ятниці та Великої Суботи і виголошується проповідь. Про Пасію немає згадок у церковному Уставі (Типіконі), адже вона була запроваджена на Русі значно пізніше останнього.