Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Благочинний Солом'янського благочиння протоієрей Ярослав Шовкеник взяв участь у Літургії з нагоди Дня Тезоіменитства єпископа Миколая

16 лютого 2020 року, у день пам‘яті святого рівноапостольного святителя Миколая, архієпископа Японського, вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай молитовно вшанував пам‘ять свого небесного покровителя.

Божественну літургію в храмі на честь великомученика Димитрія Солунського, що у Жулянах, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія очолив митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Його Високопреосвященству співслужили: Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Вишневський Спиридон.

Архієреям співслужили секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук, благочинний Солом‘янського благочиння протоієрей Ярослав Шовкеник та численне духовенство.

На сугубій ектенії були виголошені особливі прохання за тезоіменитого єпископа Миколая.

Наприкінці літургії було звершено чин Славлення перед шанованим образом рівноапостольного святителя Миколая.

Митрополит Павел від імені усіх присутніх поздоровив єпископа Миколая з Днем тезоіменитства і побажав многоліття. З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви владику Миколая з нагоди 50-річчя від дня народження було відзначено Орденом святого рівноапостольного князя Володимира ІІ ступеня. Владика Павел передав імениннику також образ Божої Матері із зображеними поруч святими страстотерпцями Борисом і Глібом.

 

За матеріалами сайту Київської Митрополії