Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

В день пам'яті преподобного Сергія Радонезького Літургію на парафії звершив митрополит Філарет

 

8 жовтня 2019 року, в день преставлення преподобного Сергія, ігумена Радонезького, митрополит Львівський і Галицький Філарет очолив святкове Богослужіння в нижньому храмі на честь блгв.князя Олександра Невского головного храму парафії преподобного Сергія Радонезького міста Києва.

Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Солом'янського району та настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник, голова Синодального Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов, духовенство міста Києва та гості у священному сані.

Після читання Євангелія владика Філарет звернувся до вірян зі словом проповіді.

Під час Богослужіння була виголошена молитва за Церкву та мир в Україні.

Наприкінці Літургії був звершений молебень перед іконою преподобного Сергія, після чого архіпастир привітав усіх присутніх з престольним святом.

«Як нам говорить житіє преподобного і воспівають стихири акафісту, за своє життя преподобний Сергій сподобився мати зустріч з Пречистою Богородицею і трьома апостолами. Від тої зустрічі він отримав дар чудотворіння, ще при своєму житті. Ми підносимо наші молитви преподобному Сергію, щоб його предстательством і нам Господь посилав ті дари, які преподобний мав при своєму житті: глибоку віру, нелицемірну любов, утримання у всьому, чисті помисли, простоту і чистоту серця. Це ті чесноти, про які має дбати кожен християнин», - сказав митрополит Філарет.

Напередодні ввечері, в цьому ж храмі, святкове всенічне бдіння з читанням акафіста преподобному Сергію Радонезькому очолив Високопреосвященніший митрополит Філарет.