Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Привітання протоієрея Ярослава Шовкеника зі святом Світлого Христового Воскресіння

 

Христос Воскрес!


Всечестні отці, дорогі браття та сестри, знову і знову цим пасхальним вітанням Церква Христова засвідчує зміст свого головного послання всьому світу. Те, що звершилось в Єрусалимі в пасхальну ніч, майже дві тисячі років назад, залишається для нас неосяжною таємницею. Людський розум безсилий в спробах осягнути всемогутність та премудрість Творця, які явлені в чуді Воскресіння Христового.

Історія людства після падіння Адама – це історія гріха, відчаю та торжества смерті. Світло Воскресіння Христового розвіяло темряву людської гріховності, воскреслий Спаситель став Надією людства, а пустий гроб – джерелом вічного життя. Звершилось те, що було визначене одвіку. Віднині смерть не має повної і безмежної влади над людиною, бо, недивлячись на те, що хоч зараз, як і раніше, «в Адамі всі вмирають», одкровенням воскреслого Спасителя ми знаємо, що «у Христі всі оживуть» ( I Кор. 15, 22).

Своїм Воскресінням Господь оновлює людську природу та дає сили кожному християнину для звершення його життя в служінні Церкві, державі, суспільству, сім’ї та ближньому. Воскресіння Спасителя дарує нам справжню свободу, сповнюючи буття змістом і надією. Божий дар життя, зневажений та осквернений Адамом, знову, у всій повноті, відкритий для людей новим Адамом – Христом! Кожен з нас є спадкоємцем цього прояву Божественної милості – дару життя вічного, який ми зобов’язані цінувати, берегти та примножувати.

Дорогі отці, браття та сестри, у цей великий і святий День, коли весь світ сповнюється вдячністю Спасителю, прийміть мої вітання зі світлим Воскресінням Христовим! Нехай, найкоротше євангеліє і водночас пасхальне вітання «Христос Воскрес!», небесним благовістом невпинно звучить у вашому житті.

Щиро бажаю, щоб пасхальна радість ніколи не покидала вас, а примножувалась і наповнювала душі вірою, сердця – любов’ю, а життя – надією.

 

Протоієрей Ярослав Шовкеник

настоятель храму на честь преподобного Сергія Радонезького благочинний Солом’янського району

шеф-редактор газети «Солом’янка православна».