Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Протоієрей Олександр Кошилка

 

Кошилка Олександр Іванович, народився 8 листопада 1984 року в родині священика, в Закарпатській обл., Тячівського р-ну, с. Тересва.

З 1990 по 1999 роки - навчався в середньоосвітній школі с. Розтоки.

З 1999 по 2001 роки - навчався в середньоосвітній школі с. Видричка.

З 2001 по 2005 роки - навчався в Київській Духовній Семінарії.

З 2005 по 2009 роки - навчався в Київській Духовній Академії.

Дипломна робота на кафедрі літургійного богослов'я на тему: «Літургійна спадщина єпископа Порфирія Успенського».

5 жовтня 2007 одружився на Филипів Тетяні Василівні.

20 квітня 2008 році з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври рукоположений в сан диякона, єпископом Переяслав-Хмельницьким Олександром. Після висвячення служив в академічному храмі Різдва Пресвятої Богородиці.

7 грудня 2008 році з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври рукоположений в сан пресвітера ректором КДАіС архієпископом Бориспільським Антонієм.

На початку лютого 2009 року по благословенню ректора КДАіС Високопреосвященнішого Антонія направлений служити в храм святого праведного Іоанна Кронштадтського у Дарницькому районі м Києві. Де служив до закінчення КДА.

Після закінчення навчання в КДА направлений прот. Віталієм Косовським на випробувальний термін, в храм «Оновлення (освячення) храму Воскресіння Христового в Єрусалимі (Воскресіння Словущого) (13/26 вересня)» на Байковому кладовищі м Київ, де служив до 22 травня 2010.

З 22 березня по 1 вересня 2010 р служив в храмі Різдва Іоанна Предтечі на Звіренецькому цвинтарі м Київ.

З 1 вересня 2010р. продовжив служіння в храмі «Оновлення (освячення) храму Воскресіння Христового в Єрусалимі (Воскресіння Словущого) (13/26 вересня)» на Байковому кладовищі м Київ.

З 29 грудня 2011р. указом Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України призначений штатним священиком храму на честь преподобного Сергія Радонезького в Солом'янському районі м.Києва.

18 липня 2012 року Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром возведений в сан протоієрея.

27 квітня 2016 року Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм нагороджений правом носіння палиці.

6 грудня 2017 року, з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, за труди перед Церквою та з нагоди ювілею парафії, митрополитом Антонієм нагороджений хрестом з прикрасами.