Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Предстоятель УПЦ освятив храм преподобного Сергія Радонезького

8 жовтня 2022 року, у день пам’яті преподобного Сергія Радонезького, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив освячення верхнього соборного храму парафії преподобного Сергія Радонезького.

Після чину великого освячення храму Предстоятель УПЦ звершив у ньому Божественну літургію.

Предстоятелю співслужили митрополит Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Обухівський Іона, архієпископ Васильківський Миколай, архієпископ Баришівський Віктор, архієпископ Білогородський Сильвестр, архієпископ Рівненський і Острозький Пимен, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, секретар по місту Києву протоієрей Віктор Іващук, благочинний Солом'янського благочиння та настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник, духовенство храму та гості у священному сані.

 

 

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначив богослужбовими нагородами кліриків храму: протоієрея Олександра Кошилку, протоієрея Миколая Скрижаліна та протоієрея Костянтина Вовченка правом носіння митри; ієрея Тарасія Куцмуса возвів у сан протоієрея, а диякона Олександра Гайду в сан протодиякона.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

Богослужіння завершилось чином славлення перед іконою преподобного Сергія Радонезького. Предстоятель підніс молитву святому.

Після відпусту Блаженніший владика нагородив настоятеля парафії протоієрея Ярослава Шовкеника орденом преподобного Іова Почаївського I ступеня та вручив церковні нагороди благодійникам і трудівникам храму.

Настоятель храму отець Ярослав виголосив подячне слово.

ФОТОАЛЬБОМ>>>

 

 

7 жовтня ввечері, святкове всенічне бдіння з читанням акафіста преподобному Сергію Радонезькому звершив Високопреосвященніший митрополит Філарет.

В цей день в нижньому храмі парафії замироточила ікона преподобного Сергія Радонезького. 7 жовтня у храмі на честь благовірного князя Олександра Невського готувалися до вечірнього богослужіння. На аналої знаходилася прикрашена ікона преподобного Сергія з часткою святих мощів. Люди, що прикладалися до ікони перед початком всенічного бдіння відчували благоухання, а згодом коли розпочалося богослужіння побачили каплі на лику і руках святого. Митрополит Львівський і Галицький Філарет і настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник відкрили кіот і відразу храм наповнився благоуханням, а на лику преподобного цівками стікала благоуханна рідина. Запах був стійкій і дуже ароматний, він відрізнявся від звичайних запахів квітів, що прикрашали кіот.