Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

В храмі преподобного Сергія Радонезького напередодні освячення храму замироточила ікона

 

7 жовтня, напередодні престольного свята парафії преподобного Сергія Радонезького, священники парафії готувалися до освячення Соборного храму.

В нижньому храмі на честь благовірного князя Олександра Невського готувалися до вечірнього богослужіння.

На аналої знаходилася прикрашена ікона преподонбого Сергія з часткою святих мощів. Люди, що прикладалися до ікони перед початком всеношної відчували благоухання від ікони, а згодом коли розпочалося богослужіння побачили каплі на обличчі і руках святого.

Митрополит Філарет і настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник відкрили кіот і відразу храм наповнився благоуханням, а на лику преподобного струйками стікала благоуханна рідина, що нагадувала собою запах подібний до мощей преподобного Сергія Радонезького, Іова Почаївського або Димитрія Солунського мироточивого. Запах був стійкій і дуже ароматний, він відрізнявся від звичайних запахів квіт, що прикрашали кіот.

Віруючі люди розуміють і відчувають цей запах, він не звичайний, бо крім запаху ще несе з собою певну благодать. Так відчувалося і в храмі. Люди перебували в духовній радості і якомусь сметінні відчуваючи цю благодать.

Владикою і настоятелем було зроблено декілька фото, а також на дотик відчули, що рідина була масляна та після торкання до неї всю службу відчувалося благоухання навколо.

Під час полієлея стручцем для помазання було знято одну каплю і розведено у сосуді для помазання.

Милістю Божою, напередодні освячення храму преподобний Сергій явив чудо через яке показав свою присутність серед нас.

Преподобне отче наш Сергіє, моли Бога про припинення війни і мир в Україні.