Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Неділя м’ясопусна, про Страшний суд

27 лютого 2022 року, у Неділю м’ясопусну, про Страшний суд, Божественну літургію в нижньому храмі на честь благовірного князя Олександра Невського головного соборного храму парафії очолив настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник.

За богослужінням були піднесені сугубі молитви про мир в Україні та припинення війни.

Напередодні ввечері, в храмі було звершене всенічне бдіння.

*** Третя неділя підготовчого періоду до Великого посту називається Неділею про Страшний суд, або Неділею м’ясопусною. Перша назва продиктована темою євангельського читання за Літургією від Матфея (25: 31-46), у якому віруючим нагадується про друге пришестя Христа і майбутній Страшний; друга - приписом Церковного уставу: не вживати після цієї неділі м'яса.

Сьогоднішнє Євангельське читання необхідно для нагадування всім, хто грішить, щоб не віддавалися безпечності та недбальству про своє спасіння у своїй надії на невимовне милосердя Боже. Церква в стихирах і тропарях служби яскраво змальовує наслідки беззаконного життя, коли грішник постане перед безстороннім Судом Божим.

Нагадуючи про останній Суд Христовий, Церква разом з тим вказує і істинний сенс самої надії на милосердя Боже. Бог милосердний, але Він і Праведний Суддя. У богослужбових песнеспівах Господь Ісус Христос називається Правосудним, а Суд Його - праведним.