Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

День пам'яті благовірного князя Олександра Невського

 

6 грудня 2021 року, у день пам'яті благовірного князя Олександра Невського, митрополит Львівський і Галицький Філарет очолив Божественну літургію в нижньому храмі на честь благовірного князя Олександра Невського головного соборного храму парафії преподобного Сергія Радонезького у місті Києві.

Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Солом'янського району міста Києва та настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник, духовенство міста Києва та гості в священному сані.

За Літургією були піднесені сугубі молитви за здоров'я хворих і проти поширення смертоносного вірусу.

Наприкінці богослужіння було звершено молебень перед храмовою іконою та часткою мощей князя Олександра, після чого архіпастир привітав настоятеля та всіх присутніх з престольним святом.

«Людина має трудитися, для того, щоб Божественна воля працювала в її житті. А яким має бути цей труд? Нам показав благовірний князь Олександр Невський. Це кротість і смирення, якими він прожив все своє життя. Він показав, яким має бути керівник держави, він показав, яким має бути християнин, в своєму серці зосереджуючись на внутрішньому мирному стані. Сьогоднішнє Євангельске оповідання говорить про те, що через кротість і смирення Господь посилає людині внутрішній мир, якого в нашому житті не вистачає», - відзначив митрополит Філарет.

Перед богослужінням в храмі на честь ікони Божої Матері "Всіх скорботних Радість" протоієрей Костянтин Вовченко звершив водосвятний молебень.

Напередодні ввечері, всенічне бдіння очолив протоієрей Ярослав Шовкеник.