Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Духовенство Солом'янського благочиння взяло участь в урочистостях з нагоди Дня Хрещення Русі

 

27 липня 2021 року, напередодні свята Хрещення Русі та дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святковий молебень біля пам’ятника Хрестителю Русі на Володимирській гірці у Києві.

Разом із Його Блаженством за богослужінням молилися представники Антіохійської, Сербської Православних Церков та Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, єпископат, духовенство всіх єпархій Української Православної Церкви, десятки тисяч православних вірян з усієї України та групи іноземних паломників з Чорногорії, Грузії, Польщі та інших країн.

Після завершення молебню Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до велелюдної пастви з вітанням та духовною настановою.

«Сердечно вітаю з Днем Хрещення Русі – Днем духовного народження нашого народу! Нехай Бог молитвами святого князя Володимира допомагає нам. Нехай Бог молитвами Пречистої Своєї Матері береже всіх нас!», – зазначив Предстоятель.

Після молебню розпочався масштабний багатотисячний Хресний хід центральними вулицями столиці з чудотворними мощами св. князя Володимира та шанованими іконами Божої Матері до Києво-Печерської Лаври, щоб благословити всіх українців благодаттю святих.

Цього року участь у Хресному ході взяли понад 350 тисяч православних віруючих.

 

 

28 липня 2021 року, в день пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира, у Святому Хрещенні Василія, та з нагоди 1033-річчя Хрещення Русі, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Після Літургії священнослужителі звершили молебень святому князю Володимиру перед іконою святого.

У всіх богослужіннях брало участь духовенство Солом'янського благочиння на чолі з благочинним протоієреєм Ярославом Шовкеник.