Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Парафія на честь преподобного Сергія Радонезького відзначила престольне свято

 

18 липня 2021 року, в день пам'яті преподобного Сергія, ігумена Радонезького, святкове богослужіння в нижньому храмі на честь благовірного князя Олександра Невского головного храму парафії преподобного Сергія Радонезького очолив митрополит Львівський і Галицький Філарет.

Його Високопреосвященству співслужили: вікарій Київської Митрополії архієпископ Васильківський Миколай, секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук, благочинний Солом'янського району та настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник, настоятель Свято-Андріївського храму смт. Східниці Львівської області протоієрей Роман Кононенко, духовенство храму та міста Києва.

Після читання Святого Євангелія владика Філарет звернувся до вірян зі словом проповіді, в якый розповів про життя та подвиг преподобного Сергія Радонезького.

«Кожен подвиг преподобного - це своєрідний урок для кожного, хто тільки забажає його отримати. Якщо подивитися на житіє святого Сергія, то побачимо, що він дійсно міг вмістити в собі те, аби Бог царював над нам. Після смерті батьків преподобного, які наприкінці свого життя прийняли чернечий постриг, йому був залишений чималий спадок. Але святий сприйняв йрго тягарем для себе. а тому направив всі кошти на благодійність», - розповів архієрей.

Архіпастир нагадав, что слідування за Христом - це шлях відречення від пристрастей та гріхів на користь спасіння своєї душі. «До цього слідування Господь закликає абсолютно всіх, аби вмістити їх в свої неосяжні обійми невимовної милості. В цих обіймах справжній затишок для всіх душ, що завжди прагнули до перебування поруч зі своїм Творцкм», - підкреслив він.

«Прагнення здобутку святості має стати для нас природнім станом, а старанна молитва помічницею в цьому праведному бажанні. Будемо підносити свої палкі молитви до преподобного, який залишив нам свій зразок для спасіння, яке ми прагнемо здобути», - підсумував митрополит Філарет.

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії, про хворих та лікарів.

Після літургії був звершений хресний хід навколо храму з іконою преподобного Сергія. Настоятель храму отець Ярослав подякував архієреям за архіпастирський візит та спільну молитву, а також привітав усіх присутніх з престольним святом парафії.

Напередодні ввечері, в цьому ж храмі, Висопреосвященніший митрополит Філарет звершив всенічне бдіння з читанням акафіста преподобному Сергію Радонезькому.