Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Привітання протоієрея Ярослава Шовкеника зі святом Світлого Христового Воскресіння

 

 

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Всечесні отці дорогі браття та сестри, майже два тисячоліття відділяють нас від події, яку сьогодні згадує весь православний світ! Однак Церква Христова, з незмінною радістю та трепетом проносить у віках світло Воскресіння Христового іменуючи цей день «Празником празників та торжеством із торжеств». Воскресінням Спасителя смерть перестала бути для кожного з нас жорстокою неминучістю, а стала переходом до нового буття. Син Божий взяв нашу природу та у всьому уподібнився нам, крім гріха. Своїм земним життям Він показав людству приклад незбагненного смирення та послуху своєму Небесному Отцю, а Своїм Воскресінням Він розірвав кайдани зла та дав нам силу і благодать боротись з гріхом.

Хресною смертю Спасителя подолана прірва між Богом та людиною, яка була створена гріхом Адама та невпинно поглиблювалась беззаконням людства. Своїм Воскресінням Христос явив нам повноту Божої любові та милості стати, за словами Святого Письма «причасником Божественної природи» (II Пет. 1;4). З Воскресінням Спасителя вже не мандрівником і прибульцем входить людина у Небесний світ, адже, як говорить нам святий апостол Павло, ми «вже не чужi i не пришельцi, а спiвгромадяни святим i свої Боговi» (Єф. 2;19).

Розділяючи радість у Христі Воскреслому, сердечно вітаю вас, дорогі отці, браття та сестри, зі святом Воскресіння Христового. Щиро бажаю, щоб світло та радість Пасхального дня, яким сповнені сьогодні наші серця, ніколи не покидали нас. Будемо радіти з усім світом, видимим і невидимим, «Христос бо повстав — радість вічна!» (Канон Пасхи, тропар 1-ї пісні).